Organizarea unui singur spațiu fără pereți.
Se întâmplă foarte des, mai ales în apartamentele mici, sa fie necesar un singur spațiu de organizat ca intrare, bucatarie și living. În ultimii ani, o tendință interesantă în designul de interior este reprezentată de camere separate fără pereți chiar si pentru spatii foarte mari. Această abordare creativă permite obținerea unui spațiu deschis, dar în același timp distinct și organizat.
Iată câteva sugestii pentru a vă organiza spațiul.
Una dintre modalitățile de a obține camere separate fără pereți este prin utilizarea mobilierului și a obiectelor decorative. De exemplu, o bibliotecă mare poate fi folosită pentru a separa zona de living de cea de bucatarie, creând o barieră vizuală, dar păstrând în același timp o deschidere între cele două zone. În plus, utilizarea unui covor mare poate marca vizual limitele zonei.
În cazul în care spațiul permite, o altă opțiune este utilizarea unui perete de sticlă. Acest lucru poate crea o separare clară între două camere, dar permite în același timp luminii să pătrundă și să circule în întregul spațiu.
Compartiment despărțitor din șipci de lemn și structură din gips-carton. Două idei complementare pentru efect garantat pentru a defini intrarea din living și pentru a ascunde aragazul și hota.
Soluțiile în acest caz pot fi găsite de preferință în structuri mobile, in general fără zidărie.
Profitând de aranjarea mobilierului sau folosirea panourilor din lemn sau gips-carton, puteți crea combinații cu adevărat admirabile. Iată două idei complementare pentru efect garantat: un compartiment despărțitor din șipci de lemn pentru a defini intrarea din living și o structură de gips-carton pentru a ascunde aragazul și hota.
Cele doua puncte forte ale pereților „nezidiți” sunt in esență: să permită separarea încăperii fără încărcarea inutilă a spațiului si sa nu elimine aerul si lumina din încăpere.
Acum, cum pot fi realizate “ziduri” cu aceste caracteristici? Să revedem cele două idei expuse mai sus.
Un perete de lemn
Peretele din lemn poate fi realizat printr-o suprapunere orizontală a șipcilor de lemn distanțate în mod regulat, cu o secțiune dreptunghiulară interconectată cu alte șipci verticale care acționează ca montanți.
Acestea, la rândul lor, sunt fixate de sus de tavan și de jos fixate de podea sau chiar de un sertar mare mic. Rezultatul este o structură ușoară care se leagă bine împreună cu mobilierul din lemn din sufragerie atunci când se joacă pe contrastul de culoare sau se potrivește aceleași tonuri ale mobilierului în sine.
Un perete de gips-carton
O soluție cu siguranță diversă este utilizarea plăcilor de gips-carton pentru a realiza, de exemplu, două structuri suprapuse în formă de „L”, una fixată pe podea, iar cealaltă pe tavan, pentru a crea o deschidere între cele două structuri capabilă să ofere continuitate spațială și lumină spre zona de gătit. O zonă de gătit care este prezentă, dar care nu poate fi văzută!
În spatele „L”-ului fixat pe tavan, hota este ascunsă în timp ce în spatele celei fixate pe podea se află un aragaz. Acestea sunt doar două dintre numeroasele soluții posibile pentru bucătărie. Idei tinere și inovatoare pentru a face mereu din ce în ce mai locuibilă partea cea mai frecventată a casei.
Camerele separate fără pereți reprezintă o tendință puternică în designul interior contemporan. Această abordare poate crea un spațiu deschis și aerisit, încurajând interacțiunea și conectarea între oameni. De asemenea, poate fi o soluție utilă pentru spațiile mici, care beneficiază de o senzație de mai mult spațiu și lumină. Cu toate acestea, există și unele dezavantaje, cum ar fi dificultatea de a obține intimitate și liniște, în special în cazul familiilor cu copii sau a persoanelor care lucrează de acasă.
În final, alegerea unui design interior care include camere separate fără pereți trebuie să fie o decizie bine fundamentată și luată în considerarea stilul de viață, preferințele și nevoile fiecărui individ. Dacă doriți să adoptați această tendință în propria locuință, este important să luați în considerare toate aspectele și să colaborați cu un designer profesionist, pentru a crea un spațiu funcțional, armonios și personalizat.