Idei creative pentru o bucătărie open-space modernă
O bucătărie open-space este una dintre caracteristicile cele mai dorite ale unei case moderne de familie, datorită senzației sale de lumină, spațioase și designului versatil. De obicei, combină zona de bucătărie și cea de luat masa a unei case, în timp ce puteți include și o zonă de relaxare ca parte a voastră. Sunt de fapt complet versatile, ceea ce este, destul de sincer, motivul pentru care le iubim atât de mult.
Câteva sfaturi pentru un mediu funcțional și creativ
Primul pas atunci când vine vorba de proiectarea unei bucătarii open-plan este sa luați in considerare dispunerea bucătăriei si modul in care funcționează cu restul zonelor dintr-o aranjare open-plan este vitala, mai ales daca va gândiți sa creați o bucătărie practica pentru familie , care are nevoie de o planificare atentă. Avem și multe sfaturi despre cum să creați o bucătărie pentru familie, dacă aveți nevoie de ele.
Rețineți că odată ce o bucătărie face parte dintr-un spațiu deschis, va avea impact asupra fiecărui alt domeniu – nu exista nicio ușa care sa închidă aparatele zgomotoase si dezordinea lăsata pe blat după pregătirea unei mese. De asemenea, dulapurile vor fi vizibile tot timpul, deci trebuie sa arate elegant.
Iată câteva idei și sfaturi pentru organizarea zonei de bucătărie într-un mediu deschis
Crearea unui mediu aerisit
Proiectarea unei bucătării moderne sau clasice într-un plan deschis este o sarcină care aduce cu sine multe capcane ascunse. Cea mai mare provocare a unui plan deschis este de fapt crearea unui spațiu mare, dar nu dezorganizat, care este confortabil, dar nu supraaglomerat cu elemente.
Menținerea neobstrucționată a vederii este fundamentală pentru a păstra un sentiment de aerisire în spațiu și este un concept care se aplică și zonei de bucătărie.
Înainte de a începe să proiectați o bucătărie open-space, trebuie să vă gândiți la modul în care veți folosi spațiul și ce activități veți desfășura acolo. De exemplu, dacă vă place să gătiți și să socializați în același timp, poate doriți să aveți o insulă sau o peninsulă care să vă permită să interacționați cu oaspeții sau cu familia în timp ce pregătiți mâncarea. Dacă aveți copii mici, poate doriți să aveți o zonă de joacă sau de teme aproape de bucătărie, astfel încât să puteți supraveghea ușor. Dacă lucrați de acasă, poate doriți să aveți un birou sau un colț de lucru separat de zona de gătit și de luat masa.
Sfat: Vizualizați întreaga zona ca pe o serie de camere care vă pot ajuta să amenaja spațiul în mod eficient.
Cum este posibil acest lucru?
În primul rând, nu folosiți mobilier prea înalt sau prea greu (dulapuri, rafturi și paravane); optați în schimb pentru „soluții mai ușoare” precum covoare sau mobilier cu o înălțime mai scăzuta. Apoi, alegeți culori deschise pentru a crea o cameră strălucitoare și luminoasă.
Alegerea unui stil
O altă problemă pe care trebuie să o luați în considerare este coerența stilistică generală, astfel încât toate zonele să interacționeze între ele.
Dacă vrei să fii îndrăzneț, trebuie să știi că clasicul și modernul, minimalistul și rusticul pot coexista foarte eficient în aceeași cameră, cu condiția să fie combinate cu înțelepciune și să nu fie folosite exclusiv într-o zonă.
De exemplu, dacă alegi o bucătărie în stil clasic și contemporan, te poți răsfăța plasând atât elemente clasice (cum ar fi alte dulapuri cu uși încadrate), cât și accesorii moderne (o masă din sticlă, scaune de designer etc.) în alte zone ale încăperii.
Sfat: Alegeți un finisaj uniform pentru dulapurile de bucătărie, astfel încât să nu pară prea aglomerate sau prea ocupate. Puteți aduce textură și interes prin blaturi, spatele aragazului sau accesorii.
Alegerea mobilei potrivite
Chiar dacă aveți o camera mare și aerisită, este mai bine să nu optați pentru module de bucătărie foarte mari. Toate corpurile pentru zonele open-space, inclusiv cele destinate bucătăriei, trebuie totuși să aibă o dimensiune utilă, precum și să fie potrivite pentru zona în care vor fi instalate. O caracteristică definitorie zonelor open-space este opțiunea de a crea o schemă de mobilier ingenioasă „versatilă”, capabilă să se adapteze la diverse funcții.
Insulele și peninsulele în acest sens sunt elementele cele mai potrivite, deoarece sunt funcționale, dar plăcute la vedere.
Din punct de vedere al bucătăriei, o insulă și o peninsulă pot fi o unitate de lucru, ținând tot ce ai nevoie la îndemână; pe de altă parte, este o opțiune convenabilă pentru depozitarea cărților sau pentru utilizare ca snack-bar.
Sperăm că v-ați bucurat de acest articol și că v-ați găsit inspirația pentru a proiecta o bucătărie open-space după gustul și nevoile dvs. Dacă aveți întrebări sau doriți să aflați mai multe despre serviciile noastre de design de interior, nu ezitați să ne contactați. Suntem bucuroși să vă ajutăm să creați spațiul visurilor dvs.