O bucătărie bine organizată și frumoasă este esențială în orice casă. Atunci când alegeți mobila pentru bucătărie adecvata, faceți zona să pară mai atrăgătoare, plăcută pentru a petrece timpul, fără dezordine și eficientă. În ultimii ani, bucătăriile au devenit încăperi multifuncționale unde, în afară de gătit, ne putem bucura de mese delicioase, lucra sau chiar să primim musafiri. În timp ce alegerea aspectului bucătăriei dvs. ar trebui sa fie bazata pe principii practice, alegerea fiinisajelor este locul în care vă puteți lăsa cu adevărat amprenta. Alegeți uși elegante în stil contemporan sau clasic? Căutați soluții low-cost sau elemente de înaltă calitate? Cât de mult contează montajul?
Citiți mai departe și descoperiți toate întrebările pe care trebuie să vi le puneți înainte de a cumpăra, precum și răspunsurile la toate preocupările dvs. de mobila pentru bucatarie.
Din ce este compus pretul unei bucatarii ?
In componenta pretului sunt materialele de baza (brute), prelucrarile pentru piese finite (scule, masini, personal specializat), ambalare, imagine brand, serviciile post-productie incluse (personal specializat pentru showroom, transport, montaj, garantie, service, post-garantie, magazin prezentare, costuri marketing).
Cum bugetam bucataria ?
Bugetul pentru mobila de bucatarie ar trebui sa fie proportional cu valoarea locuintei si nivelul de trai al beneficiarilor. In general, se recomanda un budget de 5-12% din valoarea casei/apartamentului.
Cost real versus buget
Daca valoarea ofertei de mobila pentru bucatarie depaseste cu mult bugetul alocat se poate alege alt producator (insa aici trebuie luata in calcul si calitatea pe care acesta o poate oferi) sau se poate renunta la anumite caracteristici solicitate initial. Daca diferenta este mica, se poate suplimenta bugetul sau se poate discuta in detaliu partea de optimizare a costurilor cu personalul din magazin fara a renunta la calitate sau utilitate. In general, se poate optimizeaza dispunerea modulelor, accesorizarea sau modificarea blatului de bucatarie. De asemenea se poate comanda o parte importanta a garniturii urmand ca ulterior sa se faca completarile pentru zonele mai putin importante si care nu necesita folosire imediata.
Ce intrebam cand vrem mobila pentru bucatarie ?
Ce materiale sunt folosite (detalii producator referitoare la formaldehida, siguranta, mediu, dimensiuni, garantie), care este pretul pentru o bucatarie de 3m sau valoarea medie a bucatariilor vandute, care este termenul de livrare si care sunt serviciile incluse si garantate.
Ce trebuie sa contina oferta de bucatarie ?
Oferta initiala trebuie sa contina schite 2d/3d, pret pe module sau pe categorii de produse, caracteristici materiale, termene de livrare si servicii incluse/optionale.
Ce trebuie sa contina comanda pentru bucatarie ?
Schite conform cu spatiul real, preturi si caracteristici detaliate pe produse, termen de livrare, conditii de plata, servicii incluse, garantie si post-garantie.
Cat dureaza montajul unei bucatarii ?
Montajul dureaza 1-2 zile dar in general instalarea completa (transport/livrare, montaj, instalare blat si aparate) poate dura 2-4 zile functie de marimea bucatarie, coordonarea cu personalul specializat care realizeaza legaturile la retea sau modificarile aparute la montaj. In prima faza se realizeaza dispunerea modulelor in spatiu si verificare pozitii; apoi se incepe efectiv montajul prin dispunere module pe pozitia finala, cuplare si reglare piese mobilier. Dupa montarea corpurilor se continua cu blaturile, accesoriile si aparatura electrocasnica. In final se fac reglarile fine si probele finale pentru predare la beneficiar in buna stare.
Cine monteaza bucataria ?
Este foarte important cine monteaza mobila pentru bucatarie deoarece o mobila de calitate medie montata bine este o mobila buna, dar o bucatarie de lux montata prost nu este o bucatarie, ci o lucrare fara garantie. De preferat este sa se apeleze la echipa de montaj profesionista si cu experienta in montajul de bucatarii sau cel putin la consilier si supraveghere montaj de catre o persoana specializata in mobila pentru bucatarie.
Cine monteaza si instaleaza electrocasnicele ?
Instalarea aparaturii electrocasnice INCASTRABILE este realizata in general de echipa de montaj mobilier sau sub supravegherea unui reprezentant al furnizorului de mobilier de bucatarie. Incastrarea aparaturii in bucatarie necesita actiuni asupra mobilierului si este recomandat sa fie realizate cu aprobarea furnizorului bucatariei. Cel mai important este sa se instaleze aparatele electrocasnice conform manualelor de instalare si fara a afecta mobilierul (rezistenta, design). Instalarea aparaturii electrocasnice trebuie sa fie specificata prin contractul de achizite mobilier.
Cine face legaturile la retele (energie electrica, gaz, apa, canal, ventilare/evacuare aer)?
Legaturile la retele a aparatelor electrocasnice pentru bucatarie se face de personal specializat si, dupa caz, autorizat. In general, aceste activitati de selectare si contractare a personalului necesar sunt in grija beneficiarului mobilierului de bucatarie, sunt activitati separate de mobilier si de montajul acestuia. In anumite cazuri furnizorul de mobilier si/sau aparatura electrocasnica ofera si aceste servicii de conectare a aparatelor la retea dar acestea trebuie discutate si specificate prin contract sau anexe contract.